Home Diensten Team Artikelen Kliniek Fotopagina Contact en Spoed Links

045 - 522 50 90

Nadat ik in 1997 mijn diploma Diergeneeskunde heb gehaald aan de universiteit van Utrecht, ben ik met mijn eerste baan begonnen in Sittard. Via een aantal omzwervingen (Noord-Holland en Noord-Brabant) kwam ik in contact met dierenarts Hagenbeck. Vanwege haar drukke werkzaaheden ben ik haar gaan helpen in de dierenkliniek in Heerlen. Na aanvankelijk twee jaar in loondienst gewerkt te hebben, gaf zij mij in 2001 de mogelijkheid om de praktijk over te nemen. In eerste instantie werd al het werk door mij en Angela Bruynswyck (die al jaren aan de kliniek verbonden was) gedaan. Al snel werd het zo druk dat er een assistente bij moest komen. Momenteel werken we met twee vaste dierenartsen en drie vaste assistentes. Omdat ik wil dat dieren én klanten centraal staan binnen ons diergezondheidscentrum, wil ik de allround zorg aan mensen voor hun dieren kunnen aanbieden. Daarom is in 2003 Marja Schröer erbij gekomen als fysiotherapeute voor dieren en in 2011 Cateleine Weegenaar als hondentrimster. Angela Bruynswyck is daarnaast gedragstherapeute voor honden en katten. In mijn vrije tijd houd ik mij met name bezig met mijn honden en andere dieren bij ons thuis. Met mijn Border Collies die ik schapen drijven en behendigheid.


ROBIN WORMHOUDT

DIERENARTS

ANGELA BRUYNSWYCK

PARAVETERINAIRE

In 1991 heb ik de 3-jarige opleiding 'Staatlich geprufte Tierarzthelferin' bij dierenarts Hagenbeck in Kohlscheid behaald. Daarna ben ik bij Hagenbeck en in de praktijk in Heerlen gaan werken. Toen dierenarts Hagenbeck de praktijk in 2001 over heeft gegeven aan dierenarts Wormhoudt, ben ik in de praktijk blijven werken.

Ik school regelmatig bij via diverse nascholingen zoals: Voorjaarsdagen voor Dierenassistentes in Amsterdam, het congres voor Veterinary Nurses in Engeland en het Congress für Tierarzthelferinnen in Duitsland.
Naast deze opleiding ben ik sinds 1998 begonnen als instructeur bij een plaatselijke hondenvereniging en heb ik sindsdien een extra opleiding afgerond die voldoet aan de eisen van 'kynologisch instructeur'. Daarnaast ben ik nog gedragstherapeut/-adviseur voor honden en katten. Mede door deze extra opleidingen en het feit dat ik regelmatig een nestje raskatten fok en me eveneens regelmatig bijschool door het bijwonen van lezingen over kattengedrag en -genetica ben ik naast dierenarts Wormhoudt in de praktijk het aanspreekpunt voor vragen over het gedrag van honden en katten en specifieke vragen over het fokken van deze dieren.


ESTHER SMEETS

PARAVETERINAIRE
Ik ben in 2006 bij Diergezondheidscentrum Zuid Limburg terechtgekomen doordat mij gevraagd werd om het team te komen versterken. Ik had op dat moment nog geen ervaring in deze sector want ik ben van oorsprong grafisch medewerkster. Deze functie heb ik een paar jaar uitgevoerd, maar kwam er toen achter dat dit toch niet het werk was dat ik mijn hele leven wilde blijven doen. In december 1999 heb ik een baan aangeboden gekregen bij Tandtechnisch Laboratorium Schoon in Heerlen. Bij dit laboratorium heb ik van januari 2000 t/m augustus 2002 gewerkt. Toen ben ik bij Tandtechnisch Laboratorium Esthetica in Maastricht gaan werken, waar ik voornamelijk porseleinen kronen maakte. Wegens economische redenen moesten hier vijf mensen ontslagen worden waarvan ik er een was. Toen begon het zoeken naar een nieuw laboratorium waar ik weer mijn werk zou mogen hervatten. Ik had dit ook gevonden, maar kon daar maar enkele maanden blijven wat ervoor zorgde dat ik in januari 2006 wederom werkloos was. Mijn kater Beertje was op dat moment heel erg ziek waardoor ik bijna dagelijks naar de dierenarts moest. Mijn dierenarts was toen Robin Wormhoudt. Hij vroeg mij of het mogelijk was als ik een paar uren per week in de praktijk kwam uithelpen. Die paar uren zijn nu een fulltime baan geworden. In het voorjaar van 2009 heb ik mijn opleiding tot dierenartsassistente paraveterinair afgerond.LEANNE LOEF

LEANNE LOEF

DIERENARTS