Home Diensten Team Artikelen Kliniek Fotopagina Contact en Spoed Links

045 - 522 50 90

        Behandelingen preventieve gezondheidszorg

De behandelingen met betrekking tot de preventieve gezondheidszorg bestaan uit de jaarlijkse gezondheidscontrole en advies op maat voor vaccinatie, ontworming, voeding, gebits- en vachtverzorging.

Wij geloven erin om voor elk dier afzonderlijk te kijken wat hij/zij nodig heeft op het gebied van vaccinatie en ontworming. Vandaar dat wij ons toeleggen op maatwerk voor elk dier!

                   Behandelingen curatieve gezondheidszorg

Hiermee wordt de diergeneeskundige zorg bedoeld. Voorbeelden hiervan zijn:

Interne geneeskunde: het diagnosticeren en het

begeleiden van patiënten met bijvoorbeeld suikerziekte, schildklierafwijkingen en maag-darmaandoeningen.

Chirurgie: de kliniek beschikt over een operatiekamer met moderne operatiefaciliteiten. Voor de narcose wordt er standaard gebruik gemaakt van gasnarcose en bewakingsapparatuur waardoor ook risicopatiënten op een veilige manier geopereerd kunnen worden.

Second opinion: Ook wanneer u een tweede mening voor uw huisdier wilt kunt u ook bij ons terecht.Onze dierenartsen hebben zich naast de eerstelijns diergeneeskunde elk toegelegd op specifieke vakgebieden, zoals:Laboratorium


Doordat wij de meeste bloedonderzoeken direct kunnen uitvoeren kan er (bijv. in spoedeisende gevallen) snel een diagnose worden gesteld, waardoor er geen kostbare tijd verloren gaat.


Binnen ons laboratorium kunnen wij tevens op een aantal verschillende toepassingsgebieden de microscoop gebruiken. Denk hierbij aan:
- Huidkrabsels of haren (zoeken naar mijten (schurft), luizen, schimmels, gisten, bacteriën, etc.)

- Urine: kijken of er kristallen en/of bloedcellen aanwezig zijn in de urine

- Ontlasting: onderzoek naar zweepdiertjes (zoals Giardia) en wormen

- Fokkerijbegeleiding: vaginale uitstrijkjes, kwaliteit van sperma controleren