Home Diensten Team Artikelen Kliniek Fotopagina Contact en Spoed Links

045 - 522 50 90

DIERENARTS

GEDRAGSTHERAPIE

Bij Diergezondheidscentrum Zuid Limburg is het mogelijk een afspraak te maken voor specifiek gedragsadvies. Dit wordt gedaan door Angela Bruynswyck, zij is een ervaren gedragsdeskundige. Ook eigenaren van puppies en kittens, die vaak heel veel vragen over de opvoeding van hun nieuwe huisgenoot hebben, kunnen bij ons voor advies terecht. Hiernaast kunnen wij u ook adviseren over ‘afwijkend’ gedrag van uw kat, konijn of ander huisdier.

Noot: Vaak is het nodig dat eerst een lichamelijke oorzaak voor het probleem wordt uitgesloten (bv. bij onzindelijkheid, of bijten wat ten gevolge van pijn kan zijn). Vandaar dat het over het algemeen noodzakelijk is dat uw hond of kat eerst door een dierenarts nagekeken en gezond verklaard wordt, alvorens er een gedragsadvies gegeven wordt en/of een therapie gestart kan worden. Hierdoor is het meestal ook niet mogelijk om telefonisch advies geven bij problemen.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neemt u dan telefonisch contact met ons op en vraag naar Angela Bruynswyck.HONDENKAPSALON

Hondenkapsalon Bezo&Co is geopend sinds 1 januari 2011 en gevestigd bij Diergezondheidscentrum Zuid Limburg. Bezo&Co wordt gerund door Cathelijne Weegenaar. Zij is altijd werkzaam geweest in de dierenbranche en heeft in 2008 de opleiding Hondentrimmen gevolgd.

Sinds 2011 heeft Cathelijne haar eigen trimsalon binnen ons Diergezondheidscentrum.

Bij Bezo&Co krijgt uw hond een complete vachtverzorging en daar het belang van uw hond voorop staat kunt u altijd bellen voor informatie, het maken van een afspraak of het maken van een afspraak om even kennis te maken. De tijdsduur van een behandeling hangt af van het soort behandeling. Dat kan variëren van 1 uur tot wel 5 uur.

U kunt uw hond laten knippen, plukken, effileren, ontwollen, ontklitten, scheren en laten wassen.

 Voor meer informatie over de diverse dienstverleningen, neemt u gerust contact op via:

06-22099150.DIERFYSIOTHERAPIE

Diergezondheidscentrum Zuid Limburg staat sinds 2001 onder het beheer van dierenarts Robin Wormhoudt. Daarnaast is dierenarts Leanne Loef bij het diergezondsheidscentrum een aantal dagdelen werkzaam. Naast deze twee dierenartsen wordt het team aangevuld met meerdere professionele dierenartsassistentes.

Zij zijn allen allround inzetbaar binnen de organisatie en hebben zich daarnaast elk nog eens gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, zoals bijv. gedragsstherapie voor honden en katten. Binnen de organisatie werken regelmatig zeer gemotiveerde en leergierige stagiaires. Zij krijgen de mogelijkheid om te leren en kunnen zich op die manier ontplooien in het vak en werkervaring opdoen die zij in de toekomst nodig zullen hebben.

Dierfysiotherapeute Marja Schröer adviseert, behandelt en begeleidt bij problemen van het bewegingsapparaat van uw huisdier. Dierfysiotherapie is een nieuwe, dynamische tak binnen de fysiotherapie en de veterinaire wereld. Het doel is om alle kennis en ervaring met aangevulde dierfysiotherapeutische specialisatie, toepasbaar te maken en te delen met dieren.

Doelstelling

Het herstellen van het evenwicht tussen draagkracht en draaglast, oftewel: het bevorderen van de levenskwaliteit van uw huisdier.


Meer informatie over de werkwijze, aquatherapie, praktijklocaties ed. van Marja Schröer is te vinden op haar website: www.dierfysio-hond.nl.